Не се Заблуждавайте!

от Пастор Леонард Бюлоу, духовно размишление за 2 април, 2018 от Насърчителни Духовни Размишления: Сутрищна Разходка в Словото – Без Коментари. “Ако мъртвите не възкръсват, тогава „нека ядем и пием, защото утре ще умрем!“ Не се заблуждавайте: „Лошите приятели развалят добрия характер.“ 1 Послание до Коринтяните 15:32-33.

По време на първия Великден, евангелистът Матей съобщава, че рано сутринта имаше земетресение.  Ангел Господен слезе от небето и отмести огромния камък от входа на гробницата. Този факт разреши проблема на жените, които бързаха да отидат на гроба и се чудеха, “Кой ще ни отмести камъка от входа на гробницата?“ Евангелие на Марк 16:3. Явно жените знаеха, че по това време на деня няма да има жива душа на грoба, която да им помогне да отместят камъка. Градинарят, който се грижи за гробищата няма да е там по изгрев слънце. Pимските войници, които бяха опълномощени от Пилат Понтийски да пазят гробницата и да запечатат входа и, свидетелстваха земетруса, видяха ангела и се уплашиха до смърт. Те набързо отидоха до града и известиха на главните свещенници и стареишините какво се случи. Религиозните водачи свикаха спешна сбирка. След кратка дискусия, те решиха да предложат голяма сума пари на войниците, ако те се съгласят да излъжат, че учениците на Исус дойдоха през нощта докато те спяха, и откраднаха тялото му! Очевидно бе, че войниците не се притесняваха от какво ще им се случи поради факта, че бяха заспали по време на поста си!

В сравниние с всички хора, религиозните водачи често бяха свързани с подкопи и лъжи! И днес има хора, на видни “религиозни” позиции, които лъжат и отричат, че Исус Христос възкръстна от мъртвите!

Ако Исус не възкръстна от мъртвите, тогава трябва да следваме думите на Апостол Павел до коринтяните. Ако няма възкресение от мъртвите, тогава имаме мъртав Спасител. А мъртав Спасител, не е въобще Спасител! Нека да ядем, да пием и да се веселим, защото утре ще умрем! Ако няма възкресение от мъртвите, тогава нямаме надежда за живот след смъртта!

Апослолът обаче вдига ръка, за да предизвика внимание: Не позволявайте никой да ви заблуди! Внимавайте с какви хора се събирате! Не се сдружавайте в хора, които разпространяват лъжи, отностно Исус и които разгласяват неверни истории! Не слушайте лъжите на тези, които ги разпространяват! Христос възкърстна! Наистина възкръстна! Има достатъчно доказателства за този факт. Християните няма да бъдат тормозени от гръмогластни атеисти и от  невежите и арогантни последователи на вярващите в Свобода от Религията!

Християните ще провъзгласят от покривите истините на християнската вяра. Ние вярваме, че Исус Христос, истински Бог, роден от Отца на вечността, и истински Човек, роден от Дева Мария, е нашия Господ. Той ни изкупи, не със злато или сребро, но със собствената си скъпоценна кръв, невинно страдание и смърт. Ние вярваме, че Той възкръстна от гроба и покори греха, смъртта, и дявола. В посланието на Йоан 14:19, Той ни обещава, “Защото Аз живея и вие ще живеете.” Когато братът на Марта почина, Исус и каза, “Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, дори и да умре, ще оживее.” Послание на Йоан 11:25 Ние вярваме във възкресението на тялото и вечен живот в рая, където Исус отиде, за да приготви места за нас.

Исус е жив! Победата е спечелена! Смъртта не може да ме уплаши;

Исус е жив! Царството на смъртта свърши! Христа от гроба ще ме призове. По-светло бъдеще ме очаква. Това е моята надежда. Амин.