Jesus Blesses the Children | Ісус благословив діток

Євангеліє від Св. Марка 10:13 – 16

Читання:

Тоді поприносили діток до Нього, щоб Він доторкнувся до них, учні ж їм докоряли. 

А коли спостеріг це Ісус, то обурився, та й промовив до них: Пустіть діток до Мене приходити, і не бороніть їм, бо таких Царство Боже! Поправді кажу вам: Хто Божого Царства не прийме, немов те дитя, той у нього не ввійде. І Він їх пригорнув, і поблагословив, на них руки поклавши. 

Урок:

   Чи помилялися ви коли-небуть? Це означає, що, можливо, колись ви зробили щось не так як потрібно. Можливо у вас щось впало і розбилось. О, ні! Можливо ви використали погані слова тому що хтось вас розізлив. Ми всі помиляємося. 

   В сьогоднішній Біблійній історії, особливі друзі Ісуса, яких ми називаємо Апостолами, зробили помилку. О, ні! Але все гаразд, адже Ісус виправив їх помилку.

   Деякі батьки почули, що Ісус буде в їхньому місті. Вони хотіли привести своїх діток аби ті побачили Ісуса та отримали Його благословення. Що таке благословення? Це коли слова використовуються аби наділити вас Божою любов’ю.

   Матусі і татусі чули що Ісус дуже особливий. Він Син Божий і Він може робити те що ніхто не може. Він може доторкнутися до хворого і той одразу виздоровіє. Він може наказати вітру та хвилям заспокоїтися, і вони його послухають.  Тому батьки були дуже раді що їх дітки зможуть познайомитися з Ісусом. І коли вони йшли на місце зустрічі вони мабуть розмовляли та сміялися. Можливо хлопчики та дівчатка радісно підстрибували. І саме тут Апостоли зробили помилку. Вони сказали батькам та їх дітям зупинитися! Апостоли сказали, що діти не можуть побачити Ісуса. О, ні!

   Можливо Апостоли подумали, що Ісус дуже стомлений або дуже зайнятий та не має часу для діток. Але в Ісуса завжди знайдеться час для кожного з нас. Він сказав своїм Апостолам “Пустіть діток до Мене приходити”. Він сказав що дім Божий, рай, існує для діток. І що дорослі повинні вірити в Бога так – як діти. Потім, Він їх пригорнув, і поблагословив.

   Ісусові Апостоли припустилися помилки. Ісус не був занадто стомлений чи надто зайнятий для діток. І для вас Він ніколи не буде стомленим чи зайнятим. Ви можете поговорити з Ним коли вам заманеться. І немає значення де ви знаходитеся, адже Ісус завжди поруч. Він так сильно вас любить, що готовий у будь яку хвилину вас вислухати.