Elisha and Naaman | Єлисей та Нааман

Боже Слово для Дітей

Друга Книга Царів 5: 1-3, 9-15

Писання:

А Нааман, начальник війська сирійського царя, був муж великий перед своїм паном, вельми поважаний, бо через нього Господь дав перемогу Сирії. І був це муж дуже хоробрий, але прокажений.
2 А сирійці вийшли були ордами, і взяли до неволі з Ізраїлевого краю малу дівчину, і вона услуговувала жінці Наамана.І сказала вона до своєї пані: Ох, коли б пан мій побував у того пророка, що в Самарії, то він вилікував би його від прокази його!

9 І прибув Нааман зо своїми кіньми та з колесницею своєю, і став при вході Єлисеєвого дому.10 І послав Єлисей до нього посла, говорячи: Іди, і вимиєшся сім раз у Йордані, і вигоїться тіло твоє тобі, й очистишся.

11 І розгнівався Нааман, і пішов і сказав: Ось я подумав був: він вийде до мене, і стане, і закличе Ім’я Господа, Бога свого, і покладе свою руку на те місце, і вилікує прокаженого…12 Чи ж не ліпші Авана та Парпар, дамаські річки, від усіх Ізраїлевих вод? Чи не міг я вимитися в них, і стати чистим? І повернувся він, і пішов у гніві.


13 І підійшли його раби, і говорили до нього, і сказали: Батьку мій, коли б велику річ говорив тобі той пророк, чи ж ти не зробив би? А що ж, коли він сказав тобі тільки: Умийся і будеш чистий!14 І зійшов він, і занурився в Йордані сім раз, за словом Божого чоловіка. І сталося тіло його, як тіло малого хлопця, і став він чистий!


15 І вернувся до Божого чоловіка він та ввесь табір його. І прийшов він, і став перед ним та й сказав: Оце пізнав я, що на всій землі нема Бога, а тільки в Ізраїлі! А тепер візьми дарунка від свого раба.

Урок:  Бог любить нас та дбає про нас. Він настільки могутній, що може зробити будь-що, що іншим не під силу, навіть вилікувати тих хто хворіє. Цього разу ми з вами стали свідками того, як Бог використав для справи чоловіка який Його любив. А звали чоловіка Єлисей. Господь використав Єлисея аби зцілити хворого чоловіка.  

Нааман був дуже важливим військовим. Він здобув перемогу разом із своєю армією, і багато людей вважали його великим полководцем. Проте була у нього одна проблема.  У нього було захворювання шкіри, яке називається «проказа». Його лікар не міг йому нічим допомогти. Чоловік вже не знав що робити.

Через маленьку дівчинку, Господь повідомив про те, що є чоловік який може допомогти Нааманові. Звуть чоловіка Єлисей, а живе він дуже далеко, аж в іншій країні. Нааман поїхав до Єлисея, та коли він прибув до дому того чоловіка – отримав від нього повідомлення «піти та помитися в річці 7 разів».  Це дуже не сподобалося Нааманові. Він подумав що і вдома міг скупнутися в річці… Нааман дуже обурився і не хотів робити те що йому порадили. Проте слуги воєводи підбадьорили його, і в решті він погодився виконати вказівку. Коли ж він скупався в річці – його проказа зникла! Нааман повернувся до Єлисея та сказав що увірує в Бога, бо Господь зцілив його. Бог знав що саме потрібно було Нааманові, та через Єлисея, допоміг йому.

Господь знає що саме потрібно і тобі. Він подбає про тебе. Коли ти хворієш, чи тобі страшно, ти можеш звернутися до Бога та розповісти Йому як ти себе почуваєш. Коли ти радісний і щось хороше відбувається в твоєму житті – ти можеш сказати Йому «Дякую». Він завжди буде оберігати тебе і Він завжди радий вислухати твої молитви, адже Він тебе Любить!