Молитви за болните

Когато са болни или в болка

Небесни Татко, Ти знаеш всичко. Ти знаеш моята болест и болка. Ако е Твоята воля, дай ми освобождение от тази болка, дай ми бързо възстановяване. Моля Те, дай ми търпението и силата която ми е необходима за днешния ден. В името на Исус се моля. Амин.

Господи Исусе Христе, тъй като Ти понесе наказанието за греховете ми, Ти наистина знаеш каква е болката ми. В болката си Те моля да ми помогнеш да понеса това през което преминавам. Ако е волята Ти, избави ме от нея бързо. Въпреки това, ти се доверявам, че всичко се съдейства за мое добро, независимо от това колко може да продължи. Знам това, защото знам, че ме обичаш. В Твоето име моля. Амин.

Когато се страхувам

Мили Боже, признавам си, че ме е страх. Тъй като знам, че си ми простил и да ме водиш през този живот към небето, аз нямам причина да се страхувам. Но въпреки всичко, Боже, аз не знам какво ще се случи и какво предстои за напред. Страхувам се да не доидат страдания. Страхувам се да не умра. Прости ми, Господи, в името на Исус и ми дай мир. Амин.

Преди операция

Господи Боже, Ти си изцерил хиляди хора чрез операции. Помогнете ми в тази моя предстояща операция. Моля, благослови хирурга и помощния персонал, че всичко да се направи за Твоя слава и мое добро. Прости ми, че се страхувам, Господи, това моля в името на Исус, в който вярвам. Амин.

След операцията

С Твоята милост, небесени Татко, Ти ме преведе безопасно през тази операция. Благодаря Ти, Господи! Моля Те да ме благословиш със сила през този период на възстановяване. Помогни ми да издържа тези дни търпеливо, докато мога да Те славя и хваля със здраво тяло и силен глас. В името на Исус се моля. Амин.

В Деня на благодарността

Благодаря Ти, Господи, за начина, по който си ме благословил. Чудесно е, че ми прости греховете заради Исус и това което направи Той на кръста. Благодаря Ти и за физическото си изцеление. Помогни ми да показвам своята благодарност във всичко, което правя и казвам, докато аз все още съм тук в болницата и когато се върна у дома. В името на Исус се моля. Амин.

Когато сме изправени пред смъртта

Боже на моето спасение, лекарите казват, че са направили всичко, което могат и това е просто въпрос на време, докато дойда при Теб. Господи, укрепи вярата ми и дай ми мир. Помогни ми да видя и да приема Твоята воля. Обърна очите ми от земните неща към небесните. Скоро ще дойдеш и да ме вземеш у дома при себе си. Помогни на любимите ми хора да намерят утеха в сигурните обещания за Христос, нашият Спасител. Отдавам греховете си на Исус, в чието име се моля. Амин.

Къде да намерим в Библията:

Божията грижа за Вас

Матей 6:25-34 Лука 12:4-7 Йоан 3:14-17 Ефесяни 2:4-10

Силата на Молитвата

Матей 7:7-11 Лука 11:1-9 Яков 5:13-18

Божиите обещания

Йоан 14:1-6 Римляни 8:28-39 2 Коринтяни 4:6-18

Утеха

Псалм 23 Псалм 121 Римляни 5:1-11

Благодарност

Псалм 8 Псалм 96 Псалом 103

(Prayers for the Sick)