Цей план читання розрахований на кожен день місяця і ґрунтується на текстах із Книги Псалмів.
Книга Псалмів є унікальною серед інших книг Біблії тому, що в неї Бог дарував нам особисту духовну настанову майже для кожної жіттевої ситуації».


Чи ви хотіли б, аби ваше тіло не мало больових рецепторів? Чи здаються нервові закінчення вашими ворогами? Чи боїтеся ви близьких стосунків, бо вже не раз були обпікалися? Чи ви перестали пробувати щось нове, бо так часто зазнавали невдачі?

Чи боїтесь ви молитись, бо почуваєтесь надто винними? Чи ви почуваєтесь так, наче ви приречені до життя невдач і розчарувань? Це – перший молитовний роздум з цілої серії молитовних роздумів, що обговорюють такі речі. Вони основані на віршах із Псалмів.

Книга Псалмів відрізняється від решти книг Біблії тим, що в ній Бог дав молитовні роздуми особисто для нас на кожен випадок життя. На відміну від інших частин Біблії, що містять історію, листи, проповіді, біографію і поетичну драму, велика кількість псалмів написана від першої особи. Бог дав вам словниковий запас для молитви. Після того, як ви прочитаєте псалми, ви будете знати, як розмовляти з Богом.

Інколи псалмоспівці захоплюються величними ділами Божими. Інколи вони стогнуть від болю. Інколи напруга не спадає. Але в псалмах ви постійно знайдете три речі: чесне проголошення про те, як насправді ведеться псалмоспівцям, захоплюючі нагадування про те, що Бог вже зробив для Свого люду і Божі, тверді мов граніт, обітниці для нас, коли нас намагаються роздавити.

Тут є слова із псалмів на кожен день місяця, слова помазані і благословенні Богом, аби вам допомогти бачити чіткіше, розуміти краще Божий задум і довіряти Йому ще глибше у всіх своїх потребах. Ви будете почуватись краще. Ну ж бо! Послухайте!

Пастор Марк Джеске