Слово за вярата

Колко чудни са думите: „Христос възкръсна. Той наистина възкръсна. Алилуя.“ Ние ги произнасяме на Великден. Цялото Евангелие, събрано в няколко думи се проповядва през Великденските празници. Грехът натрупан през хилядолетията е опростен. Изплатени са и всички бъдещи грехове. Хората могат да спят спокойно, знаейки че раят е достъпен чрез вяра в Исус, защото Исус, единствено Той умря и възкръсна от мъртвите. Хората могат да вярват на Евангелието, защото Бог показа без изключения, че спазва обещанията си.

Човечеството получи спасението, осигурено чрез страданията, смъртта и славното възкресение на Своя Син. Свършено е, окончателно. В името на Исус ние сме свободни.

Не само свободни, но и в безопасност. Както Св. Павел написа: „ Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ.“ /Римляни 8 : 38/

От къде идва увереността? От знанието, че Исус победи като умря и възкръсна за нас. Ако смъртта не може да го задържи, ако Сатана не може да го надвие, не сме ли ние в абсолютна безопасност в неговото име, чрез вярата, дадена ни чрез Светия Дух? Ние сме в безопасност. Ако вярваме в Исус нищо не може да накърни нашето опрощение и да ни държи далече от рая. Нашата увереност е сто процентова. Но нека не забравяме, че може да нарушим вярата си. Да бъдем нащрек и внимателни. Нека знаем, че вярата ни може да бъде разрушена само от самите нас.

Ние Християните можем да почиваме в мир. Ако смъртта дойде тази нощ, това означава, че райските врати се отварят за нас. Ако се появят проблеми утре, ние не сме сами в преодоляването им. Нашият Бог и Господ, нашият Спасител и Цар и Духът Божий ще бъдат с нас. Никога няма да бъдем сами. Възкресението е Божието обещание към света, че нищо не може да Го спре в грижите Му за нас. Ние сме в безопасност в прегръдката Му. Ние сме спасени. Алилуя? По-добре е да вярваме. Алилуя! Велико е да познаваме нашия разпънат на кръста и възкръснал Спасител като нашия Господ. Няма нищо по-добро от това.

Честито възкресение Христово