Молитви за тих кого зачепила війна

Молитва

Нехай Господнє милосердя буде з усіма нами та з усіма людьми що того потребують.

Щоб слово Господнє прововідувалося в правді та чистоті; щоб ті хто чує що вони можуть бути засудженні за гріх – прийшли до покаяння та пізнали благодать прощення, Господу помолімось: Господи, помилуй.

За чоловіків та дружин, аби вони залишалися вірними один одному, особливо в час великої біди; за батьків, які прагнуть захистити своїх дітей всіма силами; за солдатів та всіх хто захищає нашу націю; за наш уряд, який твердо стоїть у боротьбі за наш народ, Господу помолімось. Господи, помилуй.  

За дітей, які через війну були забрані із своїх домівок та навіть від батьків, за тих хто забезпечує цих дітей тимчасовим чи постійним прихистком, за тих хто добровільно беруть на себе відповідальність за дітей та тих кого полишили під час такої важкої боротьби,  Господу помолімось. Господи, помилуй.

За тих хто опікується людьми та медичних працівників; за лікарні та всі медичні установи; і за хворих, немічних, поранених, старих і вмираючих, які отримують догляд та допомогу; за безліч людей, які страждають внаслідок війни, щоб Бог дарував їм терпіння і підтримував їх Своєю благодаттю згідно зі волею Своєю; щоб замінив Він їх страх і відчай на пізнання Ісуса як Господа і Спасителя, Господу помолімось. Господи, помилуй.

За закінчення війни та насильства, за тих хто захищає нас від наших ворогів, за тих хто стереже порядок незважаючи на небезпеку, та за тих хто чинить суд над злочинцями, щоб справедливість та мир перемогли та ми всі працювали на загальне благо, Господу помолімось. Господи, помилуй.

За вдячне серце, аби ми не забували про Господню доброту та не зловживали Його милосердям; за щедрості душевну, аби ми вбереглися від егоїзму та заздрощів; та за нове і скорене серце, аби ми любили Господа понад усе, і любили ближнього свого як самого себе, Господу помолімось. Господи, помилуй.

За мужність під час суду, за захист під час спокуси, за хоробрість навіть коли переслідувані за віру, за те аби ми були не боязкі чи сором’язливі, а з впевненістю свідчили про Христа, аби ми були непохитні перед будь якими випробуваннями, Господу помолімось. Господи, помилуй.

Господи милосердний, дай аби ми із вдячністю отримали все, згідно з твоїм милосердям. Щоб ми прославляли Тебе голосами побожними та хвалили Тебе; аби продовжували наше життя в святості та побожності, та відкрито демонстрували нашу віру, що живе в наших серцях. Дай нам віру що проявляється в любові, надію що не розчаровує, співчуття яке не підводить, прощення подібне до Христового та впевненість у Твоїй непохитній благодаті. Амінь.