МОЛИТВИ ЗА СІМ’Ї

ЗА ДІТЕЙ Небесний Отче, змилуйся над дітьми які пізнали найгірші жахіття війни. Змилуйся наді мною та всіма, хто тепер приймає цю малечу, аби твоя неосяжна любов допомогла нам прогодувати, одягнути та забезпечити їх надійним прихистком. Ми благаємо тебе благословити нас всім потрібним, в ім’я Ісуса Христа. Амінь.

ЗА МАТЕРІВ Господи Боже, Творче всього живого, Ти створив усіх батьків. Наділи Своєю силою мам малих дітей, аби дітки були захищені, втішені та знайшли спокій в обіймах своїх матусь. Нехай їхні серця будуть міцно підкріплені вірою в обітницю Доброго Пастиря, що ніщо ніколи не зможе забрати Його дітей від Нього. Амінь. 

ЗА МОЛОДЬ Дорогий Отче,  Твій намір аби хлопчики та дівчатка, парубки та молоді дівчата сповнювали своє життя мріями про майбутнє, одночасно насолоджуючись наповненням життєвих сил. Проте, Господи, це не те що зараз переживає молодь України! Злі люди цілеспрямовано шукають як зруйнувати світ навколо них. Нечестивий терор, страх, депресія і безнадійність нападають на них. Доки, Господи? Як довго?! Зійди, молимося, з твоїм божественним порятунком. Збережи це підростаюче покоління і зроби його Своїм насінням для плідного врожаю.  Аби вони стали благословенням для України та завжди прославляли Тебе. Ми прагнемо цієї благодаті в ім’я Ісуса. Амінь.

ЗА СІМЇ РОЗДІЛЕНІ ВІЙНОЮ О, Господи! Щодня мами і тати, батьки і діти, члени сім’ї та друзі з тривогою прощаються один з одним, заради безпеки чи обов’язку. Чи побачать вони один одного знову? Тільки Ти знаєш, Господи. Але поки вони нарізно, огорни їх Своїми вічними руками. Дай їм Твого Духа, щоб вони мали надію на Тебе, що пішов на хрест, помер і воскрес для їхнього спасіння. Наділи їх Своїм спокоєм і вірною надією. Пришвидши той день, коли Ти знову об’єднаєш їх. Почуй нас, любий Ісусе. Амінь.

ЗА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ Наші тіла зношуються, Господи. Наші недуги зростають. За своє життя ми побачили стільки горя. Тепер, в останні роки нашого життя, наші душі страждають під гнітом страшної війни. Ми оплакуємо наші втрати та кількість жертв жахливого насильства. Господи, помилуй. Нехай Твоя праведність і справедливість переможуть. Дай нам, старим і слабким тілом, міцну мудрість віри в Тебе, Творця і Спасителя нашого. Нехай приклад нашої віри буде сильним і прекрасним даром, який ми несемо в цей кризовий час. В ім’я Ісуса. Амінь

ЗА УКРАЇНЦІВ ЯКІ ЩОДНЯ ПРАЦЮЮТЬ ЗАДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОТРІБНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ ЖИТТЯ Господи, “передова” нашої боротьби також знаходиться на полях, заводах та фабриках, магазинах де працюють наші співвітчизники. Їх зброя проти тиранів це плуги, різноманітні машини та дрібниці які потрібні для забезпечення щоденних потреб. Поблагослови їх щоденний труд, охороняй їх врожай, та інші продукти. Поблагослови їх зусилля на приріст та на користь всім нам та ближнім. Ми прославляємо Тебе за Твою доброту! Амінь.

ЗА ЛЮДЕЙ ЯКІ МАЮТЬ ПОТРІБНІ, ДЛЯ УКРАЇНИ, РЕСУРСИ  Небесний Отче, Ти благословляєш нас аби ми стали благословенням для інших. Господи, в ці скрутні часи ми потребуємо допомоги наших братів та сестер з інших країн, просимо аби вони поділилися благословеннями якими ти обдарував їх. Дай їм щедрі серця, щоб вони допомогли забезпечити наші потреби, а нам – смиренні серця, щоб з вдячністю приймали те, що вони пропонують. Заради Ісуса, Твого досконалого дару понад усіляку міру. Амінь.

ЗА ВОЛОНТЕРІВ/ПОМІЧНИКІВ Ти єдиний, Господи, всемогутній і вічний. Ми смиренно дякуємо Тобі за те, що, хоча ми обмежені творіння, Ти все ж спонукаєш нас до довіри і послуху Твоєму заклику віддати наші серця, руки та ресурси для допомоги тим  хто того потребує. Зміцни нашу рішучість до настільки потрібної праці. Надихай, залучай та закликай інших долучатися до нас (стільки, скільки буде потрібно, і доки існує потреба), щоб ми служили Твоїм дітям-біженцям. В ім’я Ісуса, нашого небесного Друга, який охоче віддав своє життя за нас у жертву, аж поки все звершилося. Амінь.

ЗА МЕД ПЕРСОНАЛ Цілителю тіл та душ, Ти сказав що Ти прийшов покликати та служити тим хто хворіє. Жоден із нас не є насправді цілковито здоровим; усім нам потрібна твоя рятівна благодать. Тим не менш, ми маємо привілей та маємо за честь бути серед тих, кого Ти покликав і спорядив на використання медицини на користь Твоїм хворим та пораненим дітям. Але так багато із них потребують і нашої уваги, Господи! Ми виснажені і відчуваємо себе подавленими. Необхідні припаси часто дефіцитні, а наші навички недостатні. Деякі з нас також хворі та поранені. Дай нам сил боротися далі, Господи. Захисти нас, коли ми потрапляємо під загрозу під час надання медичної допомоги чи іншого потрібного догляду. Захисти нас від нашої власної вразливості до травм і хвороб. Допоможи нам і приймати, і дарувати Твою цілющу благодать. Допоможи нам втішити тих, хто вмирає. Благослови нас, аби ми були голосами віри та надії, в Твоє Ім’я. Амінь.

ЗА СПІВЧУТТЯ Ти Господь ідеальної любові, тільки Ти відносишся до грішників із святим співчуттям (навіть до тих хто знущався та вбивав Тебе). Так, ми співчуваємо хворим, пораненим, наляканим та відчайдушним людям навколо нас. Проте, дуже часто і ми стикаємося з тим що в нас є певні межі. Ми – не Ти! Знущання, насильство, та трагічний смуток гнітять та виснажують нас. Ми намагаємося захиститися від падіння. Іноді ми захищаємо себе від співчуття, стаємо менш люблячими та розуміючими, ніж хочемо або маємо намір бути. Прости нас Господи. І як Ти сказав Петру після того, як він Тебе зрадив і побивався через почуття провини: «Я ж молився за тебе, щоб не зменшилась віра твоя; ти ж колись, як навернешся, зміцни браттю свою!» (Луки 22:32). Наверни нас до Себе, якими б не були наші невдачі. Утіш нас Своїм прощенням і дай нам сили зміцнювати наших нужденних братів і сестер з оновленим співчуттям. Дякую Господи. Амінь.